Data/IT/Teknik

ABB:s kontrollcenter ger full koll på bruket - på andra sidan At

NyTeknik - 1 timme sedan
Fjärrövervakning av utrustning på fartyg visade vägen. Nu ska ABB hjälpa processindustrin att ta nästa steg i den digitala omställningen. Tre nya kontrollcenter ska på distans förutse underhållsbehov och optimera driften i pappersbruk.

Att vara bra på vissa datorspel kan vara tecken på intelligens

NyTeknik - 2 timmar sedan
En studie tycks ha funnit ett samband mellan vissa typer av dator- och tv-spel och intelligens. Bland annat League of Legends. Men forskarna är också snabba att påpeka att detta inte betyder att du blir smartare av att spela.

Torvalds sågar Googles experter: "idioter"

IDG - 2 timmar sedan
Nu är det bråk om Linux igen. Översteprästen Linus Torvalds har satt ner foten, vad gäller en säkerhetslösning som byggts på Google.

Storbritannien vill få förarlösa bilar i trafik senast 2021

NyTeknik - 2 timmar sedan
75 miljoner pund, drygt 830 miljoner kronor, ska finansiera artificiell intelligens och arbete för att sätta förarlösa bilar på brittiska vägar år 2021.

Amazons smarta nyckel som släpper in budet i ditt hem har redan

IDG - 2 timmar sedan
Med hjälp av ett smart lås kan Amazons bud lämna varor i beställarens hem. Men redan har forskare hittat en sårbarhet som kan sätta systemet på spel.

Smarta klockor för barn förbjuds i Tyskland - "förstör dem"

IDG - 2 timmar sedan
Nu tar Tyskland till storsläggan mot smarta klockor riktade till barn. De föräldrar som redan köpt sådana uppmanas att förstöra dem.