Ekonomi

Storägare föreslår sig själv som ordförande i Acconeer

Affärsvärlden - 43 minuter sedan
Två ägare med sammanlagt cirka 26 procent av aktierna i radarteknologiföretaget Acconeer har på måndagen meddelat bolaget att de på årsstämman den 9 april kommer att lägga fram förslaget att storägaren Bengt Adolfsson ånyo utses till styrelsens ordförande.

Domare sänker tröskeln för rätt till ersättning efter Volkswagen

DI - 51 minuter sedan
En tysk domare har beslutat att det ska bli lättare att döma fordonstillverkaren Volkswagen att betala skadestånd till bilägare av modeller med den mjukvara som medvetet underrapporterat utsläpp.

Flygbolagschef: Misstänkta mjukvaran var aktiverad i etiopiska o

DI - 56 minuter sedan
Ethiopian Airlines chef säger i en intervju med Wall Street Journal att det förefaller som att den ifrågasatta mjukvaran MCAS var aktiverad i den Boeing 737 Max 8 som störtade i Addis Abeba den tionde mars.

EU räknar med avtalslös brexit

DI - 56 minuter sedan
EU-kommissionen börjar ge upp hoppet om att Theresa May ska få igenom utträdesavtalet de närmaste tre veckorna. "Det blir allt mer sannolikt att Storbritannien lämnar EU utan något avtal den 12 april", skriver EU-kommissionen - som säger sig vara beredd på det värsta.

Heba säljer fastigheter för 465 miljoner

DI - 58 minuter sedan
Heba har tecknat avtal om överlåtelse av totalt fyra fastigheter till tre olika köpare för 465 miljoner kronor.

Öppning i rött väntas på Wall Street

Affärsvärlden - 1 timme sedan
Terminerna för de ledande börsindexen i USA indikerade en öppning i rött veckans första dag. Det är i linje med utvecklingen i Asien och Europa på måndagen.