Ekonomi

Andreas Cervenka: Det här räcker inte, Zuckerberg

DI - 33 minuter sedan
Den självförhärligande bubbla som Silicon Valleys unga internetbaroner levt i har spruckit. Facebooks kris visar att hela den nya övervakningskapitalismen är i gungning.

Svenska klockkungen gör succé i Kina

DI - 40 minuter sedan
HONGKONG/SHENZHEN. Med 772 miljoner internetanvändare är Kina världens största marknad för näthandel. På den utkämpar två gigantiska rivaler slaget om herraväldet. Ny teknik och massiv kunddata är avgörande vapen. Mitt i boomen finns svenska Daniel Wellington, som nu är det största klockmärket på Alibabas e-handelsplats Tmall. 

Ap: Norsk sjökabel till Skottland i farozonen

DI - 51 minuter sedan
Planerna på en sjökabel mellan Norge och Skottland riskerar att skrotas om Norge ansluter sig till EU:s senaste energilagstiftning, varnar ordföranden för norska stortingets energiutskott. Om projektet för två miljarder euro blir verklighet, måste kabeln i så fall överföras till statliga norska Statnett, hävdar Espen Barth Eide (Arbeiderpartiet).

Sarkozy anklagas för otillåten finansiering

DI - 1 timme sedan
Den tidigare franske presidenten Nicolas Sarkozy utreds för korruption efter att ha genomgått flera förhör sedan i tisdags, uppger källor inom rättsväsendet till Reuters.

Academedias dotterbolag riskerar åtal

DI - 1 timme sedan
Med förfalskade redovisningar av hur många behöriga lärare som fanns i SFI-verksamheten kunde Academedia-ägda Hermods i Malmö kvittera ut 25 miljoner kronor om året från Malmö stad. Nu har fusket avslöjats, och Hermods riskerar att dras inför domstol. 

USA-börser: Små förändringar på Wall Street

DI - 2 timmar sedan
Rörelserna var små på de amerikanska börserna under onsdagen. Centralbanken Federal Reserve höjde som väntat räntan och aviserade dessutom ytterligare två höjningar under året. Det signalerar, hoppas investerarna, ökad tro på att de planerade skattesänkningarna och statliga nedskärningarna ska lyfta USA:s ekonomi.