Kultur

Anna Odell gör film ihop med Mikael Persbrandt

DN Kultur & Nöje - 16 minuter sedan
Konstnären och regissören Anna Odells nya film heter "Untitled Anna Odell". En genomlysning av de manliga och kvinnliga identiteterna. Framför kameran står Mikael Persbrandt och Odell själv.       

När avfolkades den svenska landsbygden?

SvD Kultur - 29 minuter sedan
"I början av 1900-talet var Sverige ett land av idel bönder, drängar och pigor. Nästan alla levde på landsbygden. Idag är det tvärtom. När skedde den avgörande förändringen? När och varför avfolkades huvuddelen av nationen till förmån för tätorterna?"

Döde barnstjärnans anklagelser mot Michael Jackson

Expressen Nöje - 30 minuter sedan
Popikonen Michael Jackson anklagas av barnskådespelaren Corey Haim för att överfallit honom.Det avslöjar nu filmproducenten Ed Meyer. - Corey berättade "Jag har problem med Michael Jackson och Charlie Sheen. Jag blev överfallen av de här killarna, och några till", säger Ed Meyer till Radaronline.]]>

Alice Bah Kuhnke vill dra tillbaka kungamedalj

Expressen Nöje - 2 timmar sedan
Kulturminister Alice Bah Kuhnke, MP, vill ta tillbaka en medalj som hon 2015 gav till den kulturprofil som nu utpekas för sextrakasserier och övergrepp.På Instagram skriver hon:"Det skulle symboliskt svida i den förbannade ytligheten". ]]>

Bah Kuhnke vill återta kulturprofils medalj

SvD Kultur - 2 timmar sedan
Kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP) undersöker om medaljen som delats ut till den övergreppsanklagade kulturprofilen kan dras tillbaka. "Att han tilldelats en kunglig medalj för sina insatser 2015, som jag delade ut, och som förstås ytterligare stärkte hans status, är ytterst obehagligt", skriver hon på Instagram.

Kulturministern vill ta tillbaka profilens medalj

DN Kultur & Nöje - 3 timmar sedan
Alice Bah Kuhnke undersöker om hon kan ta tillbaka den medalj som hon delat ut till den så kallade Kulturprofilen. Det sade hon i programmet Malou, skriver hon på Instagram.