Kultur

Hendrix psykedeliska ljud anfaller från alla håll

SvD Kultur - 39 minuter sedan
Ett unikt psykedeliskt ljud som står sig trots att det är femtio år sedan "Electric Ladyland" kom ut. Harry Amster lyssnar på nyutgåvan av Jimi Hendrix tredje studioalbum.

TV4-profilens nya jobb - lämnar "Nyhetsmorgon"

Expressen Nöje - 40 minuter sedan
Efter nyår börjar TV4:s nya satsning "Efter fem" med Tilde de Paula Eby.Nu är det klart att  hon kommer att leda programmet tillsammans med Henrik Alsterdal.- Det ska bli fantastiskt kul, berättar Henrik Alsterdal.]]>

Musik blir uppror när makten kräver tystnad

SvD Kultur - 2 timmar sedan
"Pussy Riot handlar inte om Ryssland, eller om Putin. Det handlar om att var och en har rätt till att göra sin egen röst hörd," säger Maria Aljochina i söndagens upplaga av tv-programmet Babel. Sofia Nyblom skriver om dissidentens roll.

Oscarsfavorit får premiär: "Tufft att filma"

SvD Kultur - 3 timmar sedan
För snart fyra år sedan vann Pawel Pawlikowskis film "Ida" en Oscar för bästa icke engelskspråkiga film. Om några månader har han chansen igen - "Cold war" är Polens bidrag till nästa års gala och tippas ha stora möjligheter att ta hem priset. Nu går filmen upp på bio i Sverige.

Markus Krunegård och Miriam Bryant till P3 Guld

DN Kultur & Nöje - 3 timmar sedan
P3 Guld fyller på med en rad nya artister. Nu är det klart att tungviktarna Markus Krunegård och Miriam Bryant ska uppträda tillsammans på galan.

Tegelsten om farlig epidemi "som en Netflix-serie"

SvD Kultur - 4 timmar sedan
"Som en serie där man bara vill fortsätta kolla", skriver en kritiker om en av veckans nya titlar. Skrolla ner för att se storsäljande deckaren som inte kom med på SvD:s lista över Sveriges bästa bästsäljare.