Kultur

Vilks: Genialt när SD ville visa mina bilder i riksdagen

SvD Kultur - 40 minuter sedan
Han lever under ständigt dödshot från militanta islamister sedan 2007 då hans Muhammed-karikatyr publicerades i Nerikes Allehanda. I dag vågar få ställa ut Lars Vilks konst. Har en konstnär ett ansvar bortom det rent juridiska, och hur ser han på de högerextrema krafter han kommit att associeras med?

Scenrecension: Bländande effekter och himmelska reptrick i "Guds

DN Kultur & Nöje - 42 minuter sedan
"Guds olydiga revben" utgår från Gunilla Thorgrens bibelläsning och blommar ut till en föreställning full av himmelska trick och cirkuskonster. Det är bländande, men tyvärr faller föreställningen sönder i två, skriver DN:s Kristina Lindquist. 

Felix Sandman i ny norsk Netflix-serie

DN Kultur & Nöje - 55 minuter sedan
Regissören Per-Olav Sørensen ("Störst av allt") gör en ny norsk originalserie för Netflix där svensken Felix Sandman spelar en av rollerna.

Överlevare skriver om Charlie Hebdo-attack

SvD Kultur - 1 timme sedan
Philippe Lançon överlevde terroristattacken på Charlie Hedbos redaktion. I boken "Le lambeau" delar han med sig av upplevelserna från den traumatiska dagen och tiden efteråt. "En attack orsakar ett existentiellt sår", skriver han.

Malin Gramer avslöjar - så blir drömbröllopet

Expressen Nöje - 2 timmar sedan
Malin Gramer sa upp sig från morgonjobbet som radiopratare i NRJ.Nu berättar programledaren om livsändringen och det stundande bröllopet i Spanien med fästmannen Carl Falk.- Det kommer bli helt fantastiskt, berättar hon.]]>

"Det inre försvaret" av Jonas Modig

DN Kultur & Nöje - 2 timmar sedan
Karlsborgs fästning i Västergötland fyller i år 200 år. Poeten Jonas Modig skriver här en dikt om en byggnad som blev för dyr, för stor, för sent förverkligad - men som påminner om historiens murbyggande.