Kultur

Elin Unnes: Wendy O. Williams blir spöklikt mer levande för varj

DN Kultur & Nöje - 35 minuter sedan
I år har det gått 20 år sedan den vilda och utlevande sångerskan Wendy O. Williams dog. Elin Unnes firar en motsägelsefull ikon. 

Hermeto Pascoal: "Jag och Miles Davis visste direkt att vi var t

DN Kultur & Nöje - 40 minuter sedan
På onsdagskvällen får Parksnäckan i Uppsala celebert besök av multimusikern Hermeto Pascoal. Med sig tar han en hel skog av instrument. Bokstavligen. - Jag gör musik av och med allt: Människor, objekt, djur och natur, säger den brasilianska musikern till DN.

Stjärnornas kyss stal showen

DN Kultur & Nöje - 1 timme sedan
I måndags samlades skådespelarna i "Mamma Mia! Here we go again" vid filmens galapremiär i London. Men efteråt är det en kyss på röda mattan snarare än på vita duken som är på allas läppar.

Svenska Eva hyllas i hela världen efter viktuppgången

Expressen Nöje - 1 timme sedan
Det blev ett varmt mottagande från världens filmelit när den svenska filmen "Gräns" visades på filmfestivalen Cannes tidigare i år.För huvudrollsinnehavaren Eva Melander, 43, blev det ett minne för livet.- Det kom rysningar och det var mäktigt, säger Eva Melander när hon gästade Nyhetsmorgon under torsdagen.]]>

Sommarkommentar 18 juli: Dramatisk historia håller sig på rätt s

DN Kultur & Nöje - 2 timmar sedan
Jonas Waltelius berättar om hur en svensexa tog 90 procent av hans kroppsfunktioner - och om hur livet blev sedan. Kristina Lindquist har hört lyssnarnas sommarvärd i Sommar i P1.  

Björn Gustafsson berättar om succén - och sammanbrottet

Expressen Nöje - 2 timmar sedan
För tio år sedan slog Björn Gustafsson igenom med dunder och brak.Över en natt blev han Sveriges mest hyllade humorist, men sedan kom kraven, trycket - och sammanbrottet.Nu berättar han i King Magazine för första gången om sin psykiska ohälsa och sina mörka tankar.]]>