Kultur

Snygga Star wars-effekter i modern Aniara för barn

SvD Kultur - 34 minuter sedan
"Ensamma i rymden" är något så ovanligt som en film för unga där manuset inte är inbäddat i skyddande skumplast. Det är både befriande och otäckt.

Postmodernismens pappa har avlidit

SvD Kultur - 1 timme sedan
Han förde in humor och popkonst i arkitekturen. Nu har Robert Venturi, en av 1900-talets mest inflytelserika arkitekter, avlidit 93 år gammal.

"Avhopparna kan inte längre ställa till det"

SvD Kultur - 2 timmar sedan
Torsdag innebär sammanträde för Svenska Akademien. Kultursverige väntar med spänning på de inval som troligtvis ska göras framöver. Men enligt Göran Malmqvist, Akademiens nuvarande direktör, kommer svaren på frågan om inval att dröja till i morgon fredag.

Banksy-tjuv hamnar ur fokus - frågor staplas på rad

SvD Kultur - 3 timmar sedan
"The man who stole Banksy" är en kartläggning av gatukonstens slitning mellan konst och kommers. Filmen vill skildra konsthandlarna som gör profit på verk vars obetalda upphovspersons - Banksys - anonymitet är en del av verkets värde.

"Sexflotten" löste gåta - så kan vi slippa krig

SvD Kultur - 3 timmar sedan
Dokumentärfilmen "Flotten" och skilsmässodramat "Allt för min son" hör till veckans vassaste biofilmer enligt SvD:s filmkritiker.

Lill-Babs vädjan till döttrarna i testamentet

Expressen Nöje - 3 timmar sedan
Barbro" Lill-Babs" Svensson hade en tydlig vädjan till döttrarna i sitt testamente. Där skriver hon om sin önskan för deras relation. "Det är min uttryckliga önskan att ni håller sams och undviker bråk", skriver hon i testamentet enligt Aftonbladet. ]]>