Livsstil

Allt fler vill vandra bort stressen på semestern

DN Livsstil - 4 månader sedan
Det är inne att gå ute. Nu vill vi vandra av oss vardagsstressen på semestern. Forskningen visar att det kan göra oss både friskare och smartare. Sommarbilagan testar uråldriga bergsstigar i vackra Montenegro.

Augustin Erba: P4, motherfuckers, väste jag åt sorkarna

DN Livsstil - 4 månader sedan
Augustin Erba fick besök av sork i sommarstugan. Men nu har han hittat en metod som håller dem borta.

Sex snabba knep som kan rädda din relation

DN Livsstil - 11 månader sedan
Efter att ha studerat tusentals par har psykologen Eli Finkel en förklaring till varför människors tillfredsställelse med sina äktenskap under de senaste fyra decennierna har sjunkit: Det handlar om känslomässigt utbud och efterfrågan.  Han har kommit fram till ett antal knep som förbättrar relationen utan ta för mycket tid och kraft i anspråk. 

Konsten att bemöta "explosiva barn"

DN Livsstil - 1 år sedan
  Varje kväll och morgon är det samma sak: barnet får ett utbrott, slåss och skriker så fort det är dags för tandborstning. Föräldern är förkrossad och vet inte hur situationen ska hanteras. Mer hur ska man egentligen bära sig åt? Psykologen Ross Greene var den som först myntade begreppet "exposiva barn" - här delar han med sig av sina bästa tips.

"Jag har blivit mer lugn och tänkande av att dyka"

DN Livsstil - 2 år sedan
När Filippa Ek var sex år klickade det till i henne när hon såg dykare på en semester i Egypten. Under ytan är det faktum att hon inte hör ibland en fördel: "Att lätt kunna kommunicera när man vill säga något mer än att bara använda dyktecken är väldigt skönt." DN:s fotograf Jonas Lindkvist följde med henne ner i djupet i Tuna Hästbergs gruva i Dalarna, och Filippa Ek berättar här sin historia för DN:s Lars Lindqvist.

De vanligaste orsakerna till otrohet

DN Livsstil - 2 år sedan
Otrohet har kallats för det ultimata sveket i ett förhållande. Men alla tycker inte lika om vad otrohet är. Suzann Larsdotter, sexolog på RFSU, berättar om vad som kan vara orsakerna  och hur man kan komma vidare i sin relation efter en otrohet.