Nöje

Ingen Magneto i nya "X-men"

Helsingborgs Dagblad - 5 år sedan
Varken Ian McKellen eller Patrick Stewart dyker upp i Bryan Singers kommande "X-men: Apocalypse". Skådespelarna, som har spelat Magneto och professor Charles Xavier i flera tidigare filmer, finns inte med i det nya manuset. -- Uppföljaren fokuserar väldigt mycket på rollfigurernas tidiga liv, så vi kommer inte att vara med, tror jag, säger Stewart i den amerikanska pratshowen "Larry King live".

Sky Ferreira spelar i "Elvis & Nixon"

Helsingborgs Dagblad - 5 år sedan
Den amerikanska sångerskan och skådespelerskan Sky Ferreira har fått en roll i kommande "Elvis & Nixon", skriver Hollywood Reporter. Filmen, som regisseras av Lisa Johnson, handlar om när Elvis Presley åkte till Washington DC för att träffa USA:s president Richard Nixon. Ferreira iklär sig rollen som flickvän till Elvis bäste vän Jerry Schilling som spelas av Alex Pettyfer ("The butler").

"Blue velvet"-skådis död

Helsingborgs Dagblad - 5 år sedan
Den amerikanske skådespelaren George Dickerson är död. Han avled den 10 januari efter en lång tids sjukdom, skriver hans son Dome Karukoski på Facebook. Dickerson är kanske mest känd för sin roll som poliskommissarien John Williams i David Lynchs film "Blue velvet" från 1986. Han spelade även i tv-serier som "Spanarna på Hill Street" och "Lagens änglar". George Dickerson blev 81 år.

Dunham inspireras av Moodysson

Helsingborgs Dagblad - 5 år sedan
I en intervju med Expressen berättar "Girls"-skaparen Lena Dunham att den svenske regissören Lukas Moodysson är en av hennes stora inspirationskällor. Hon listar "Tillsammans" som en av sina favoritfilmer och när hon får frågan om hon har sett "Fucking Åmål" svarar hon entusiastiskt: -- Jag älskar den, jag älskar den! Jag ÄLSKAR den! Jag älskar allt han någonsin gjort. Han är bäst, helt fantastisk.

Premiär för amerikanska "Ulveson & Herngren"

Helsingborgs Dagblad - 5 år sedan
Billy Crystals nya komediserie "The comedians", en amerikansk version av svenska "Ulveson & Herngren", har nu fått ett premiärdatum. Serien, som Crystal producerar med hjälp av originalets producenter John Nordling och Carl Molinder, börjar sändas på amerikanska FX den 9 april, skriver Deadline Hollywood.

Adeles album dröjer

Helsingborgs Dagblad - 5 år sedan
Många av Adeles fans hade kanske hoppats på att hennes tredje album skulle släppas redan nu i januari, som hennes tidigare plattor "19" (2008) och "21" (2011). Men enligt amerikanska Billboard lär man få vänta åtminstone till slutet av året, kanske ännu längre, på den brittiska soulstjärnans nya skiva. Den flerfaldigt Grammybelönade sångerskan slog igenom 2008 med bland annat hitlåten "Chasing pavements".