Utrikes

Hus i Nya Zeeland sprängt i luften - flera allvarligt skadade

SVT (utrikes) - 4 timmar sedan
Minst sex personer har skadats allvarligt vid en gasexplosion i Christchurch i Nya Zeeland.

Ingen borgen för finansmannen Jeffrey Epstein

SVT (utrikes) - 5 timmar sedan
Den 66-årige amerikanska finansmannen Jeffrey Epstein som anklagas för sexuell trafficking - människohandel - kommer forsätta att vara häktad i väntan på rättegång. Det beslutade en domare på torsdagen.

Trump tar avstånd från publikens slagord

SVT (utrikes) - 11 timmar sedan
USA:s president Donald Trump sa på torsdagen att han är oense med de som ropade slagorden "Skicka tillbaka henne!" på Trumps politiska möte i North Carolina i går kväll. Slagorden var riktade mot den demokratiska kongressledamoten Ilhan Omar.

Palmoljeproduktionen stort hot mot orangutangerna

SVT (utrikes) - 12 timmar sedan
Orangutangerna på Borneo är idag rödlistade som akut hotade enligt IUCN. Ett av de största hoten mot dem är efterfrågan på palmolja. Industrin hugger ner deras hem och gör att de blir lättare byten för tjuvjägare.

Eldsjälar försöker rädda de sista orangutangerna

SVT (utrikes) - 12 timmar sedan
Borneos orangutanger är idag akut hotade på grund av skogsskövling, jakt och fångst. Några eldsjälar har därför startat räddningscenter på olika platser på Borneo. Ett av dem är International animal rescue på sydvästra delen av ön.

Skandinaviska kvinnor mördades i Marocko - nu kommer domen

SVT (utrikes) - 15 timmar sedan
28-åriga Maren Ueland från Norge och 24-åriga Louisa Vesterager Jespersen från Danmark hittades mördade i Atlasbergen i Marocko i fjoI. Nu döms tre män för terrorbrott och mord på de skandinaviska kvinnorna till dödsstraff i en Marockansk domstol, uppger Danmarks Radio.