Utrikes

Donald Trump deltar inte på FN:s klimattoppmöte

SVT (utrikes) - 3 timmar sedan
Nu samlas ledare från hela världen i FN i New York för att berätta hur de ska skynda på sina ansträngningar att begränsa jordens uppvärmning. Men mötet kommer inte leda till några bindande avtal, och ledaren för ett av de länder som släpper ut mest växthusgaser, USA:s president Donald Trump, kommer inte att delta.

Svenska rederiet: Iran kommer att släppa Stena Impero

SVT (utrikes) - 5 timmar sedan
Det svenskägda brittiskflaggade tankfartyget Stena Impero kommer att släppas av Iran. Det uppger rederiet Stena Bulks vd Erik Hånell för SVT Nyheter. - Vi har fått information nu på morgonen om att det verkar som att man ska släppa fartyget Stena Impero inom några timmar, säger han.

Iran lägger fram fredsplan för regionen

SVT (utrikes) - 7 timmar sedan
Iran ska presentera en regional samarbetsplan för fred för FN, men kommer inte att låta någon kränka landets gränser. Det säger Irans president Hassan Rohani i ett tv-sänt tal. - Utländska styrkor kan skapa problem och osäkerhet för vårt folk och för vår region, säger Rohani.

WHO: Tanzania undanhåller ebolainformation

SVT (utrikes) - 9 timmar sedan
Oroväckande uppgifter kommer från Tanzania. Enligt Världshälsoorganisationen (WHO) avböjer Tanzania att ge detaljerad information om misstänkta ebolafall. WHO varnar för att undanhållandet utgör en utmaning när det gäller att hindra smittspridningen.

Labour samlas för att enas om brexit

SVT (utrikes) - 12 timmar sedan
Nu pågår brittiska Labours stora partikonferens i Brighton. Under de kommande dagarna ska partiet bestämma sin officiella hållning i brexit-frågan.

30 000 fortfarande hemlösa - ett år efter katastrofen

SVT (utrikes) - 21 timmar sedan
Ett år har gått sedan en kraftig jordbävning och påföljande tsunami tog över 4 000 liv på ön Sulawesi i Indonesien. SVT Nyheter har återvänt till den drabbade staden Palu och bland annat träffat några av de 30 000 människor som alltjämt bor i läger i väntan på ett nytt hem. Många av dem drömmer om att kunna flytta tillbaka och bygga ett nytt hem där de bodde innan jordbävningen - men det kan visa sig bli omöjligt.