Utrikes

Pappan vill få hem sin dotter från al-Hol-lägret i Syrien

SVT (utrikes) - 3 timmar sedan
Den svenska regeringen har sagt nej till att hjälpa de vuxna som rest till Islamiska staten att komma hem. Emma, som vi valt att kalla henne, är en av dem som sitter fängslade i Syrien. För sex år sedan, när hon var 20 år, reste hon ihop med sin man till terrorgruppen. Mannen är död, och nu kämpar Emmas föräldrar för att få hem henne till Sverige.

Magnus Ranstorp: "Norge har tuffast terrorlagar i Norden - Sveri

SVT (utrikes) - 3 timmar sedan
I veckan röstade riksdagen igenom en ny terrorlag om att samröre med terrororganisationer förbjuds. I Norge har deltagande i en terrororganisation varit förbjudet sedan 2013 och 13 IS-återvändare har hittills lagförts. - Det har varit en kedjereaktion av senfärdighet i Sverige, säger terrorforskaren och debattören Magnus Ranstorp.

Här sitter IS-fångarna inlåsta

SVT (utrikes) - 3 timmar sedan
Tusentals manliga IS-medlemmarna som greps efter kalifatets slutliga sammanbrott för ett knappt år sedan sitter inlåsta i särskilda fängelser i Syrien. Där väntar de på besked om vad som ska hända med dem. I höstas besökte Anthony Loyd, journalist på den brittiska tidningen The Times, ett av fängelserna.

Fyra raketer har träffat gröna zonen i Bagdad

SVT (utrikes) - 4 timmar sedan
Enligt uppgifter från säkerhetskällor till nyhetsbyrån Reuters under söndagskvällen ska fyra raketer ha slagit ner i den gröna zonen i Bagadad, i Irak, där bland annat USA:s ambassad ligger.

Sjukdomsspel toppar app-butikerna när coronaviruset sprider sig

SVT (utrikes) - 4 timmar sedan
Samtidigt som coronaviruset sprider sig toppas app-listorna i Kina och USA av ett spel vars mål är att utrota mänskligheten med en sjukdom.

Här utbildas lärare i att döda skolskyttar

SVT (utrikes) - 6 timmar sedan
Bör man beväpna lärare för att komma åt problemet med det ökade antalet skolskjutningar som skett i USA de senaste åren? Frågan är kontroversiell och har skapat stor debatt bland politiker, polis, lärare, föräldrar och elever. På vissa håll i landet har det redan blivit verklighet.