Utrikes

Mount Everests rekordbestigare togs emot som en hjälte

SVT (utrikes) - 2 timmar sedan
Rekordhållaren av att bestiga Mount Everest, nepalesen Kami Rita, har lyckats med den osannolika bedriften att klättra till toppen av världens högsta berg för 24:e gången. Den 49-årige bergsklättraren fick ett mottagande likt en hemkommen OS-guldmedaljör när han landade på flygplatsen i Nepals huvudstad Kathmandu.

Förre brexitministern kliver fram för att efterträda May

SVT (utrikes) - 6 timmar sedan
Brexitörerna Dominic Raab och Andrea Leadsom ställer sig formellt i kön till att ta över efter Theresa May som dels partiledare i det konservativa partiet men även som Storbritanniens premiärminister, rapporterar Sky News.

Svarta veckan på Mount Everest fortsätter - ytterligare en död

SVT (utrikes) - 14 timmar sedan
Mount Everest har skördat ännu ett liv. Under lördagen omkom en brittisk man, den åttonde klättraren på en vecka som mister livet på världens högsta berg.

Iran svarar USA: "Kan sänka skeppen"

SVT (utrikes) - 21 timmar sedan
USA:s besked att skicka trupper till Mellanöstern möter starka reaktioner från Iran, som hotar med att sänka amerikanska skepp till havets botten om de begår "den minsta dumhet".

Jordskalv i Tokyoområdet

SVT (utrikes) - 22 timmar sedan
Ett jordskalv med magnituden 5,1 ägde rum på lördagseftermiddagen lokal tid i orten Chiba öster om Tokyo, enligt det japanska mediebolaget NHK.

Många döda i fängelseupplopp i Venezuela

SVT (utrikes) - 1 dag sedan
Antalet döda interner i samband med ett fängelseupplopp i Venezuela stiger. Minst 29 personer har dödats, och 19 poliser skadades. Upploppet startade klockan 10 på fredagen lokal tid i staden Acagrigua i delstaten Portuguesa i nordvästra Venezuela.