Utrikes

FOI:s expert Jerker Hellström om mötet mellan Syd- och Nordkorea

SVT (utrikes) - 2 timmar sedan
Mötet mellan de två koreanska ledarna i Nordkoreas huvudstad Pyongyang har nu avslutats med ett gemensamt uttalande om nedrustning av kärnvapen. Men vad har de egentligen bestämt? SVT Nyheter frågar Jerker Hellström, säkerhetspolitisk analytiker på Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI.

USA straffar Ryssland och Kina med sanktioner

SVT (utrikes) - 2 timmar sedan
USA för upp ytterligare 33 individer med koppling till Rysslands försvar och underrättelsetjänst på sin sanktionslista. Samtidigt införs sanktioner mot flera kinesiska försvarsenheter, som svar på Kinas köp av ryska stridsflyg och luftvärnssystem. USA anser att Kina har brutit mot USA:s sanktioner mot Ryssland.

Hundratals befaras saknade efter färjeolycka i Tanzania

SVT (utrikes) - 3 timmar sedan
Flera hundra människor befaras vara saknade sedan en färja kapsejsat i Victoriasjön i norra Tanzania. Fem människor har bekräftats döda och 102 har räddats, men det finns uppgifter om att färjan kan ha haft över 400 passagerare, rapporterar BBC.

Vittnet Colleen Hendrickson: Jag hörde skott, det var kaotiskt

SVT (utrikes) - 4 timmar sedan
Colleen Hendrickson var på väg till busshållplatsen, när hon blev varnad av en granne. Det som pågick var en skottlossning i ett närliggande företagspark. Enligt den lokala polisen dödades flera människor. Händelsen skedde söder om Aberdeen i Maryland i nordöstra USA.

Löfven efter toppmötet: Överens om samarbete med länder utanför

SVT (utrikes) - 4 timmar sedan
Efter dagens EU-toppmöte i Salzburg i Österrike säger landets förbundskansler Sebastian Kurz att man är överens om ett djupare samarbete med Egypten om migration. Statsminister Stefan Löfven säger att det är bra om samarbetet med länder utanför EU byggs ut. - Då är det färre människor som kommer att dö på Medelhavet.

Flera skjutna i Maryland i USA

SVT (utrikes) - 6 timmar sedan
En skottlossning med flera skjutna har inträffat söder om Aberdeen i Maryland i östra USA, bekräftar den lokala polisen i Harford County på Twitter.