Utrikes

Nya Zeeland sörjer offren för terrorn

SVT (utrikes) - 1 timme sedan
En vecka efter terrordåden i Christchurch samlades människor för att sörja offren på Nya Zeeland. Det var en manifestation för samhörighet mellan folk med olika bakgrund och livsstil. MC-knuttar och maorier. Muslimer, kristna och sekulära. Sida vid sida, arm i arm, tillsammans under tystnad eller i rituell dans. Alla i ett gemensamt avståndstagande från hat och våld.

"De hårdföra brexit-anhängarna är väldigt upprörda"

SVT (utrikes) - 6 timmar sedan
"Chansen" till en hård Brexit utan avtal har minskat enligt dem som vill ha en sådan. Detta sedan EU beslutat att britterna får skjuta upp utträdet ur EU.

Över 40 döda efter fabriksexplosion i Kina

SVT (utrikes) - 12 timmar sedan
Minst 44 personer har omkommit i samband med en explosion vid en kemikaliefabrik i östra Kina, enligt kinesisk statsmedia.

Facebook lagrade miljontals lösenord - helt öppet

SVT (utrikes) - 14 timmar sedan
Facebook erkänner att de av misstag lagrade över hundra miljoner användarlösenord helt oskyddat, rapporterar Wired. Tusentals Facebook-anställda hade kunnat få tillgång till lösenorden med en enkel sökning, uppger sajten.

"Vi satt på taket i två dagar innan vi blev räddade"

SVT (utrikes) - 16 timmar sedan
Dödssiffran efter det tropiska ovädret Idai har stigit till 400 i sydöstra Afrika - och väntas stiga ytterligare. SVT:s reporter på plats i Mocambique har träffat Amina Aly Joao Monteira, vars familj hade turen att bli räddade.

Man åtalad för brevbomber mot Trump-kritiker erkänner

SVT (utrikes) - 17 timmar sedan
Den 57-årige man som sedan oktober suttit häktad för att ha skickat brevbomber till framstående demokrater och Trump-kritiker har i dag erkänt sig skyldig.