Utrikes

Nederländska kungaparet om dådet i Utrecht

SVT (utrikes) - 2 timmar sedan
"Det gör oss mycket sorgsna av att höra att tre personer dödats vid dådet i Utrecht", så skriver det nederländska kungaparet, Willem-Alexander och Máxima på sitt officiella Twitterkonto efter måndagens skottlossning.

Svenska Niklas i Moçambique: "Fruktansvärt att se"

SVT (utrikes) - 2 timmar sedan
Svenska Niklas Lehmann, 61, befinner sig i Moçambiques huvudstad Maputo, och känner flera som drabbats av det tropiska ovädret Idais framfart. En av hans bekanta fick sitt hus delat på mitten. - Många personliga katastrofer har inträffat, säger han till SVT Nyheter.

Youtube stryper sin sökfunktion: Så agerar videojätten efter ter

SVT (utrikes) - 3 timmar sedan
Flera dagar har passerat sedan terrordådet i Christchurch, Nya Zeeland, men under helgen gick den video som den misstänkte gärningsmannen själv spred i sociala medier enkelt att hitta. Nu har Youtube agerat, men experter menar att det är mycket svårare än det kan verka att stoppa spridningen.

Svenska Sara: "Kan inte hämta min son"

SVT (utrikes) - 6 timmar sedan
Efter skjutningen på en spårvagn i Utrecht i Nederländerna har skolor i området stängt ner. Svenska Sara Wilhelmsson bor utanför Utrecht och fick meddelande om att hon inte kunde hämta sin son. - Jag började gråta direkt och visste inte vad jag skulle göra, säger hon.

Nytt världsrekord i hög brasa

SVT (utrikes) - 8 timmar sedan
Världens högsta noterade brasa har tänts i staden Lustenau i västra Österrike.

Flera skadade i skottlossning i Nederländerna

SVT (utrikes) - 9 timmar sedan
Flera personer har skadats i skottlossning på en spårvagn den nederländska staden Utrecht, uppger polisen enligt nyhetsbyrån Reuters. Platsen är avspärrad och spårvagnstrafiken i staden är stoppad tills vidare.