Utrikes

Kvinnorna är Demokraternas framtid

SVT (utrikes) - 3 timmar sedan
Efter den svidande förlusten mot Donald Trump i valet 2016 håller Demokraterna på att formera sig igen. Och det är kvinnor och gräsrötter som driver den politiska kampen när partiet samtidigt rör sig längre åt vänster. SVT Nyheter rapporterar från Pittsburgh i delstaten Pennsylvania.

Pojkarna lämnar sjukhuset - visas upp i direktsänd tv

SVT (utrikes) - 6 timmar sedan
Nio dagar efter att de sista pojkarna räddades ur gruvan i Thailand är de nu redo för hemfärd från sjukhuset. Men först ska de visas upp i ett direktsänt thailändskt tv-program under onsdagskvällen. - Vi arrangerar det här för att pojkarna sedan ska kunna gå tillbaka till sina vanliga liv, säger Sansern Kaewkamnerd, regeringens talesman, enligt Reuters.

Mexikos president överväger att legalisera narkotika

SVT (utrikes) - 7 timmar sedan
Mexikos nyvalde president Andrés Manuel López Obrador överväger att legalisera narkotika för att stoppa knarkkriget i landet. - Vad gäller avkriminalisering av droger så sa Andrés Manuel till mig, jag citerar: "Carte blanche. Vadhelst som krävs för att få fred i vårt land", säger Olga Sánchez Cordero, nominerad som inrikesminister i den nya regeringen, enligt TT.

Blodig offensiv i Nicaragua

SVT (utrikes) - 8 timmar sedan
Två nya dödsfall rapporteras i den blodiga konflikten mellan regeringsmotståndare och presidenttrogna styrkor i Nicaragua.

Tre döda när två plan krockade i Florida

SVT (utrikes) - 11 timmar sedan
Minst tre personer dog när två mindre flygplan kolliderade i luften och kraschade väster om Miami i södra Florida, USA, rapporterar tidningen Miami Herald.

May vann brexitomröstning med knapp marginal

SVT (utrikes) - 14 timmar sedan
Storbritanniens premiärminister Theresa May lyckades med knapp marginal avvärja ett besvärande nederlag i underhuset när hennes brexitplan var föremål för omröstning i parlamentet. Med röstsiffrorna 307-301 avslog underhuset ett tillägg som skulle ha krävt att Storbritannien behåller en tullunion med EU om London inte nått ett handelsavtal med Bryssel före den 21 januari nästa år, rapporterar BBC.