Resor

Mål om bredband på väg att spricka - landsbygden halkar efter

DN Resor - 11 timmar sedan
Regeringens mål om att 95 procent av alla hushåll ska ha snabbt bredband senast 2020 ser ut att misslyckas. Pengarna håller på att ta slut. Flera branschaktörer varnar nu för att klyftorna mellan stad och land riskerar att öka. 

De bygger sitt eget fibernät ute i skärgården

DN Resor - 11 timmar sedan
Runt 100.000 hushåll i Sverige uppskattas få tillgång till snabbt bredband genom landsbygdsprogrammets stödpengar. En av de föreningar som fått stöd finns på Blidö i Norrtälje skärgård.  - Det handlar om att säkerställa att bygden överlever, säger Bengt von Schedvin, styrelseledamot i föreningen. 

Milis överlämnar befälhavare efter massmord

DN Resor - 13 timmar sedan
Den centralafrikanska milisen 3R har överlämnat tre av sina medlemmar till myndigheterna. Milisen har pekats ut som skyldig till en massaker tidigare i veckan då över 50 civila sköts ihjäl.

Brist på it-utbildade slår mot företag

DN Resor - 16 timmar sedan
Efterfrågan på högkvalificerade yrken i landet är hög. Inom it-sektorn råder det brist på bland annat ux-designers och dataingenjörer. Men vad beror det på? Och vad kan konsekvenserna bli? 

Vänner och fiender - Kina får EU att se dubbelt

DN Resor - 21 timmar sedan
Är Kina en fiende eller fruktbar partner? Frågan splittrar både EU:s länder och EU-parlamentet. Vissa välkomnar ökat samarbete med Kina. Men alltfler visar ökad misstänksamhet och EU-kommissionen har för första gången kallat Kina för "samhällsrival".

Delstaten Alabama stäms för extrema abortlagar

DN Resor - 1 dag sedan
Två rättighetsorganisationer stämmer den amerikanska delstaten Alabama för de nya extrema abortlagarna. Samtidigt går fler delstater mot striktare abortlagar.