Resor

Den lilla storstaden Amsterdams bästa tid är nu

DN Resor - 4 veckor sedan
Amsterdam charmar besökare i sin vårskrud. Vart man än går möts man av kanaler vars trädalléer skimrar i ljusgrönt, gammaldags kaféer, rader av husbåtar och en stämning som ingen annanstans.

Svindlande utsikt och filmhistoria i Turin

DN Resor - 2 månader sedan
Turins filmmuseum ligger i den karaktäristiska byggnaden la Mole Antonelliana. Här finns samlingar av fotografier, kostymer och affischer som man avundas i hela världen. Tar man sig upp till toppen har man en av Turins vackraste utsikter.

Vinteräventyr för livsnjutare och naturnördar

DN Resor - 2 månader sedan
Ingen röjig afterski, inga snabbmatskedjor, inget nattliv att tala om. Däremot 60 fjälltoppar som mäter över tusen meter, 30 mil preparerade längdspår och fjällkrogar. Här är en skidresa i tre akter - i klassiska Funäsfjällen.

Den okända Kanarieön

DN Resor - 2 månader sedan
När man ser bilder från El Hierro är det få som gissar på Kanarie­öarna. Formad som en förhistorisk hajtand ligger den utkastad allra längst västerut i ögruppen. Omgiven av mäktiga atlantvågor och med vulkaniskt ursprung är ön både vild och vacker.

Bangkok står aldrig stilla

DN Resor - 3 månader sedan
I en av världens populäraste turiststäder börjar nya platser röra på sig. Besök det trendiga distriktet Thonglor och Bangkoks nya konstgata Charoen Krung.

Surfa och shoppa i en avslappnad ­metropol

DN Resor - 3 månader sedan
Sydney har en levande hamn, ikoniska byggnadsverk, parker, milslånga stränder­ och en dramatisk historia. Journalisten och författaren Peter Hanneberg och ­Sydneybon Sandy Eime guidar i den mångfasetterade storstaden.